Tijd vooR DoRdrecht

Vandaag ben ik voor het eerst in mijn leven in Dordrecht geweest.Waar sommige panden wel aan een onderhoudsbeurt toe zijn.Er is ook een stripwinkel met allemaal stipfiguren op de gevel en natuurlijk zit daar ook een smurf tussen.Dat moet ik dan toch even dichterbij halen, anders ziet men het niet.Er bevinden zich wel 1000 monumenten in Dordecht en op heel veel panden zijn bordjes met teksten en op den duur is het zoveel dan geloof ik het wel.We zijn er naar toe gefietst en hebben de fietsen geparkeerd bij de grote kerk en aldaar een rondwandeling gemaakt door de bordjes met rondje Dordt te volgen.

Ik  vind het erg lui om Dordrecht Dordt te noemen, afkortingen staan me tegen.
Gelukkig was men vroeger ook te lui om alle stadspoorten af te breken, dus twee bestaan er nog.Het oude centrum van Dordrecht is prachtig en dit is het uitzicht.De toren is tijdens de bouw al scheef gezakt, twee meter uit het lood, dus de top hebben ze er nooit opgezet en dit is dus waar ze het mee doen.Het is niet zo dat ik alles wat ik mooi vind op de foto zet, maar zo af en toe iets opvallends.En dit kwam ik onderweg ook tegen en daar ben ik het volgens mij ook wel mee eens.Morgen weer naar een andere stad, of dorp, of andersinds.

Rene Zaterdag 06 Augustus 2022 at 10:10 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Bij ons in de familie zeggen we al mijn hele leven minimaal Dordt, maar dat komt waarschijnlijk omdat we er diverse familieleden hebben wonen die het ook zeggen. Leuk in kaart gebracht. Je bent dus niet met de boot meegeweest? Dat was ook wel leuk geweest.

Love as always
Dimario

די מריו, (URL) - 07-08-’22 16:53
Riet (e) pietz

Ik hoop er nog dit jaar zelf wat rond te kunnen kijken. Het is niet de enige stad die vaak afgekort wordt, ik heb er geen moeite mee.

Riet (e) pietz, (URL) - 07-08-’22 18:08
ria

Hoe dichter bij Dordt hoe rotter het wordt, wordt ook vaak beweerd. Je was vlakbij Margo, zij maakt ook prachtige foto’s van Dordt.

ria, (URL) - 07-08-’22 21:09
Hans

Dordrecht mooie stad, veel watersport en goed bereikbaar met OV. Hans

Hans, (URL) - 07-08-’22 21:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.