Attentie

Mijn weblog vind ik vooral zo leuk vanwege de reactie`s, leest u die ook allemaal?
Vast wel.
Tegenwoordig krijg ik mijn reactie`s ook via de email binnen.
Dat is handig, want soms wordt er ook in het archief gereageerd.

Zo logte ik een tijdje geleden over het onderwerp pesten
En daar sta ik nog steeds achter.
En daar plaatste meegosh gisteren een alleraadigst gedicht dat ik u niet wil onthouden.
Plus de inleiding:

Ik ben zelf zo’n 9,5 jaar gepest geworden, en er is nooit iets aan gedaan..
Leeraaren deden vaak zelfs mee, en als je er wat van zij, hadden ze niets gezien..

meegosh..

Pesterijen…

De angst gaat door mijn lichaam,
Ik lig weer onder het klimtoestel,
De woorden van de vorige keer,
Galmen nog door mijn hoofd,
Ook al lijk ik van steen,
Het raakt me van binnen….

Dikzak, niksnut, domme trut,
Die woorden vliegen om mijn oren,
Ze raken me,
Ook al schreeuw ik van niet,
Ik was toen zeven…

Met tranen over mijn wangen,
Liep ik naar de lerares,
Ik hoopte dat zij er wat aan deed,
Maar mijn tegendeel werd bewezen,
Zij zij, “Akkemay ga maar lekker verder spelen”…

“Akkemay, laat je niet kisten”,
“Ze bedoelen het niet zo”,
Dat deed me heel veel zeer,
Onbegrepen en ongeloofd te worden,
Door je eigen “veilige” lerares…

De pesterijen van mijn kindertijd,
Doen nog steeds wel zeer,
De beelden van/aan vroeger,
Waar ik nog geen plekje voor heb…

24-03-2004
©meegosh.

Rene Dinsdag 11 Mei 2004 at 5:05 pm | | Smurf

36 reacties

Nathalie

Heel mooi, krijg er kippevel van….Pesters weten niet wat ze anderen aandoen….helaas….

Nathalie, (URL) - 11-05-’04 18:04
DarkRain

heel mooi gedicht!!

DarkRain, (URL) - 11-05-’04 18:09
Andy

misschien is dat dat ene mailtje die destijds nooit is aangelomen???? ( 24-03-2004 ) ;)

Andy, (E-mail ) (URL) - 11-05-’04 18:16
Chris

2 thumbs up

Chris, (URL) - 11-05-’04 18:22
TheBlackWidow

Het liefst zou ik dan iedereen die dat heeft gedaan eens flink door elkaar rammelen en vrágen wáárom….
Ik snap het niet!
Pesten is zo verschrikkelijk, ondanks dat mensen zeggen:“Het zijn maar kinderen”. Ik accepteer het niet!
Ik vind het verschrikkelijk dat mensen/ kinderen pesten.

Het gedicht vind ik heel mooi, maar jammer dat het geschreven ‘moest’ worden…..

TheBlackWidow, (URL) - 11-05-’04 19:04
ria

mooi gedaan hoor, tja pesten is vreselijk :(

ria, (URL) - 11-05-’04 19:05
Paola

afschuwelijk lijkt me dit…. ik ben zelf nooit gepest…… en als ik dit zo lees weet ik weer dat je jezelf daar enorm gelukkig om mag voelen….vreselijk…. zeker ook het feit dat het enige rustpunt (de lerares) het af liet weten…

Paola, (URL) - 11-05-’04 19:26
peter

leraren zijn ook maar mensen .en zijn ook bang om niet geliefd te zijn door de meerderheid van de klas dat ondervond ook de leraar die afgelopen week zijn boek presenteerde over het homo zijn op een VMBO school . werd zowel door leerlingen getreiterd alswel door zijn (colega’s)..

peter , (E-mail ) (URL) - 11-05-’04 19:36
Brains

ik plaag ook wel eens om eerlijk te zijn maar als je ziet of merkt dat iemand er last van heeft moet je stoppen.

Brains, (URL) - 11-05-’04 20:08
Mark

Zeer mooi gedicht, somige mensen gaan tever met pesten :(

Mark, (URL) - 11-05-’04 20:43
Gert-Jan

voor zulke dingen heb je de kindertelefoon… het is gratis dus de moeite waard

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 11-05-’04 20:45
Sandra

9,5 jaar gepest. Vreselijk lijkt me dat! Mooi gedichtje.

Sandra, (URL) - 11-05-’04 21:07
Kees

Dat leraren mee hebben gepest is kwalijk. Ze zouden degene die gepest wordt in ieder geval in bescherming moeten nemen en de pesters aan moeten spreken.

Kees, (E-mail ) (URL) - 11-05-’04 21:29
BvdV

Pesten is voor sukkels.

BvdV, (URL) - 11-05-’04 21:55
DeKLEINeMAN

Bewust leeraren?

DeKLEINeMAN, (URL) - 11-05-’04 22:41
eisema

Pesten is niet o.k.
Ik ben tegen zinloos (pest)geweld

eisema, (URL) - 11-05-’04 23:22
Brillie

Weet je wat gek is. Die altijd deden pesten, willen graag vriendje worden als je ze later tegen komt. Vreemd toch?

Brillie, (E-mail ) (URL) - 11-05-’04 23:38
Meegosh

Hoi..

Het maakt niet uit, of pesten 4 maanden of 9,5 jaar duurt, het is voor bijde persoonen even veselijk.. Voor mij, was en is het nu nog steeds iets wat me vaak erg raakt, als iemand mij een woord toeschreeuwt, loop ik nu wel door, maar van binnen denk je daar nog steeds aan…

Er werd gezecht “misschien is dat dat ene mailtje die destijds nooit is aangelomen???? ( 24-03-2004 )” dat klopt niet.. Maar toen was er een incident gebeurd waardoor van alles weer naar boven kwam, (ik ben ovigens nu 17 en zit in 4havo), ik heb deze site gevonden omdat ik een betoog moest schrijven, voor de mensen die dat willen weten, zet ik het hier nog wel als ze die willen lezen..

verder, er zijn zo veel mensen tegen pesten, maar er daad werkelijk iets aan doen, ho maar..
Ik ben van basis school gewissteld (vakantie tussen groep 6 en 7), en de directeur op die tweede school, die bezocht ik vaak.. Een klas genoot had de pik op mij, en we hadden vaak ruzie… En omdat ik vrij terug getrokken ben/was kreeg ik er zelf vaak de schuld van “je lokt het zelf uit, je had hem niet mogen terug schoppen”… Die jongen die was niet echt slim (had een of anderen stornis), en moest daarom altijd voor “straf” de leeraares van groep 3 helpen.. Ik moest altijd straf schrijven.. Dit is gewoon een voorbeeltje, van iemand die wel zou willen helpen, maar er een verkeerde vizie op heeft..

Maarjah, wat voor mij het belangrijkst is, is dat er leeraaren nu eens wat aan doen, ipv maar toekijken en zelf er niets aan doen, of mee doen.. En ik ben er nog steeds niet uit waarom ze dat doen..

Groetjes, en bedankt voor de reacties.. Meegosh

Meegosh, (E-mail ) (URL) - 12-05-’04 00:09
Kiete

Erg mooi geschreven, erg herkenbaar ook!
Denk dat dat voor iedereen geldt, die op wat voor manier ook gepest is!

Enne @ Renesmurf, leuk je reactie op me log, vraag me af hoe je bij mij terecht bent gekomen :D

Kom nog es langs, ik zal je bij mijn favo’s gaan zetten!

Liefs Kiete

Kiete, (URL) - 12-05-’04 00:12
Renesmurf

Meegosh: Ik denk dat Andy doelt op dit: "http://www.renesmurf.nl/pivot/entry.php?id=435#comm":http://www.renesmurf.nl/pivot/entry.php?id=435#comm Kiete: Ik surf zomaar wat in de rondte, waarschijnlijk reageerde je elders en vond ik je site leuk.

Renesmurf, (URL) - 12-05-’04 00:28
meegosh

hoi… ok, nu snap ik hem..

meegosh

meegosh, (E-mail ) (URL) - 12-05-’04 01:03
Chantal

Het kan je leven voorgoed tekenen…..

Chantal, (URL) - 12-05-’04 09:09
antje

pesten is iets wat een mens kapot kan maken, en als er niets aan gedaan word gaat het van kwaad tot erger, zelf denk ik dat de pesters niet weten wat ze iemand aan doen die gepest word, maar er is in de opvoeding dan al iets mis gegaan, je moet ieder mens in zijn of haar waarde laten, en niet ieder mens is gelijk, maar uniek op zijn of haar manier, en leef en laat leven

antje, - 12-05-’04 11:48
Eppo-Flappie

mooi gedicht…

Eppo-Flappie, (E-mail ) (URL) - 12-05-’04 16:29
Jessi

Ik hoop dat ik later als juf dit soort wantoestanden kan voorkomen…

Jessi, (URL) - 12-05-’04 16:37
peer

Kinderen weten vaak niet wat ze elkaar aandoen. Daarvoor zijn de juffen en meesters zo belangrijk. Erg zwak als ze er niets aan durven te doen.

peer, (E-mail ) (URL) - 12-05-’04 16:56
tylani

heel erg mooi gedicht. ik ben zelf meer getekend door mijn leven dan door het pesten wat ik onderging nav dat leven. maar toch…

tylani, (URL) - 12-05-’04 17:51
meegosh

Hoe bedoel je tylani?

Bij mij zijn er nog meer redenen dat ik tot de persoon hedendag ben gevormt..
Bedoel je dat?

meegosh

meegosh, (E-mail ) (URL) - 12-05-’04 21:35
Irma S.

Goh….

Irma S., (URL) - 13-05-’04 03:10
Albert

@meegosh: je staat niet alleen. Ook ik ben behoorlijk lang het doelwit van pesterijen geweest. En inderdaad, het veranderd je behoorlijk. In mijn geval vooral richting andere mensen, ik kijk veel te lang de kat uit de boom en soms levert dat nou net averechtse effecten op. Gelukkig stonden de leraren destijds wel achter me…

Albert, (URL) - 13-05-’04 15:28
Deviant

Ik hoorde ook in de hoek die gepest werd, maar heb me daar uiteindelijk aan onttrokken door te besluiten dat ik geen deel uitmaakte van die gesloten clubjes. Ik vormde mijn eigen wereld, en die was stukken groter dan het gezichtsveld van die bekrompen pestertjes. Achteraf ben ik blij dat ze het gedaan hebben…….

Deviant, (E-mail ) (URL) - 13-05-’04 22:04
TheSlayer

Ik slay elke pester..try me

TheSlayer, (URL) - 13-05-’04 22:07
Sproet

Sproet is ook genadeloos gepest, vroeger. Tot ze op een dag besloot dat ze dat niet meer zou toestaan en ongenadig hard terugsloeg. Het was meteen de laatste keer dat Sproet geslagen werd. Ze hoorde er nog steeds niet echt bij, maar schelden en slaan, dat gebeurde niet meer.

Sproet, (URL) - 13-05-’04 23:19
Josefini

Tja, ik ben nou 44 en heb er eigenlijk nóg last van dat ik zoveel werd gepest op de lagere school. Ik pleit er al jaren voor dat er vanaf de kleuterschool les en uitleg wordt gegeven over “respect”. Wat het is, waarom het belangrijk is, en dat iedereen er recht op heeft. Als dat gebeurt en daar wordt vanaf de kleuterschool tot alle klassen van de middelbare school door les in gegeven, dan lijkt mij dat het pesten niet meer of zeker niet meer zo extreem vaak gebeurt. En ik vind zeker dat een leraar / lerares het feit niet moet negeren, zeker niet als ze zich realiseren dat het gepest worden je je hele leven bijblijft en van invloed is op de manier waarop je je leven leeft.

Josefini, (E-mail ) (URL) - 14-05-’04 00:16
verizon ringtone8779

lacjcdSorry fot that really

verizon ringtone8779, (E-mail ) (URL) - 22-12-’06 20:11
cheap ativan

Sorry for my behaviour

cheap ativan, (E-mail ) (URL) - 25-12-’06 04:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.