Amsterdam

Heel erg vreselijk nieuws natuurlijk , die dode bij dat busongeluk in Spanje.

En misschien is dat ook wel niet de juiste aanleiding tot het plaatsen van dit logje.
Maar waar ik nogal verbaast over ben: het betrof een schoolreisje naar Barcelona.

Nou, toen ik op de lagere school zat ging mijn verste schoolreis naar Amsterdam.
En op de middelbare was het afgelopen met de schoolreizen.
We hebben een keer een overlevingstocht gedaan, vlak over de grens in Duitsland.

En in Spanje kwam ik alleen als ik op vakantie ging.
En dan waren er nog klasgenoten die Nederland niet eens uitkwamen.

Ik verbaasde me er ook al over toen iemand tijdens een studiereis naar India aan het swaffelen geslagen was.
India, Barcelona, en weet ik veel waar nog meer.

Misschien is het wel zo duur allemaal niet, maar het is wel erg ver van huis!
En leren ze daarmee nou echt zoveel meer dan ik ooit geleerd heb?
Ik vraag het me af.

Rene Dinsdag 20 Oktober 2009 at 12:00 am | | Smurf

twintig reacties

Annemarie

Men noemt het internationale ervaring…
Ik ben ooit ook naar Duitsland geweest en moet eerlijk zeggen. Ja ik heb er veel van geleerd. :-) Mooie dingen bezocht. Maar ook naar de vernietingskampen geweest…

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 00:29
Sandra

Wij gingen destijds met school op wintersport naar de Harz, het grensgebied tussen toen nog Oost- en West Duitsland. Dus ja, stonden we daar sneeuwballen te gooien naar de grenswachten, die tot op de tanden gewapend waren. Maar ojee als je over het schaarhekje stapte. Dan zat je in het niemandsland.

Dat heeft op mij toch wel een onuitwisbare indruk achtergelaten.

offtopic: niet dat het met zo’n beweeglijk beestje makkelijk is om het koppie en beetje in beeld te krijgen ;-)

Sandra, (URL) - 20-10-’09 00:40
Terrebel

Wij zijn met school naar Baarle-Nassau geweest en een paar jaar later naar Praag. Maar inderdaad: laat middelbare scholieren bijvoorbeeld twee dagen werken als vrijwilliger voor de Voedselbank, op een kinderdagverblijf of in een verzorgingshuis. Volgens mij leren ze daar veel meer van.

M’n zoon ging m’n z’n klas twee dagen kamperen. Dat is meer dan voldoende voor het kweken van een groepsgevoel, zo is gebleken. En ze gingen gewoon met de fiets, wat de kans op in een ravijn storten tot nul reduceert. Al is het maar omdat er in Nederland geen ravijnen zijn.

Terrebel, (URL) - 20-10-’09 00:55
Frank

Dat was nou ook precies mijn reactie: schoolreis naar spanje??? Waar is dat goed voor? Mijn verste schoolreis ging naar de watervallen van Coo in Belgie en Waterloo. Met proefwerk er aan gekoppeld. die verre reizen, moet dat? Kan iedere ouder dat betalen?

Frank, (URL) - 20-10-’09 04:23
Redstar

Tja, ik verbaasde me ook al over. Maar tijden veranderen, en zo ook de schoolreisjes

Redstar, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 06:46
Di Mario

Helemaal naar Amsterdom. pfff. wij kwamen niet verder dan beekbergen.. Maar daar moesten we dan ook nog wel op de fiets heen. Gelukkig was dat maar 40 km van huis.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 07:30
Marco

Verste schoolreisjes die ik gehad heb waren in Maastricht en in Brugge.
Sommige scholen hadden schoolreisjes naar Rome, Parijs, Berlijn en Londen. Zelf nooit geweest.

Marco, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 08:50
ria

Wij gingen een weekje op de fiets naar de Wouwse plantage, 3e klas middelbare school, erg leuk en leerzaam. Van dagen in een bus zitten leer je volgens mij niets en wordt de chauffeur alleen maar gek.

ria, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 09:40
Leibele

Ook tijdens een schoolreisje in eigen land kun je verongelukken.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 10:55
Mannie

het verst weg was friesland waar we met school geweest waren. Maar dat was toch ook een soort buitenland want je verstond geen reet van wat de mensen zeiden :)

Mannie, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 11:13
Chantal

Ik denk dat dit soort reizen gewoon volledig door ouders betaald worden, en dus niet meer echt schoolreizen zijn zoals wij die kenden…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 11:59
Me!

Goh, toen ik klein was, zo’n vijftig jaar terug was een reisje van heerlen naar steinerbos (15 km) een hele belevenis. Verder ben ik ook nooit geweest in die tijd

Me!, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 12:42
Monique

Chantal heeft gelijk. Dit soort schoolreizen worden door de ouders zelf betaald. Vroeger was het al zo dat de leerlingen van het VWO naar het buitenland gingen en dan spreek ik toch echt over 25 jaar geleden. Mijn oudste dochter is net 5 dagen naar Parijs geweest en vorig jaar is ze 5 dagen naar Rome geweest. De jongste gaat in april naar Londen. Niet zomaar een schoolreisje. Ze moeten er een verslag van maken en het telt mee voor een eindcijfer. Het is prijzig, zeer prijzig…maar goed, dat is alles wat met school te maken heeft tegenwoordig.

Monique, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 17:29
Thérèse

Hahaha, (ik lach natuurlijk niet om dat ongeluk) maar ja, mijn verste schoolreis was, denk ik, naar de Achterhoek. En daar moesten we met de fiets nog helemaal vanuit Brabant (in 2 dagen) heenfietsen. Dan word je wel gehard, hoor!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 17:58
Marjolijn

Ja, wij gingen vroeger op de fiets naar het buurdorp en mochten daar twee uurtjes spelen in de speeltuin.
Één groot feest….!!!

Marjolijn, (URL) - 20-10-’09 18:49
francky

Mijn eerste schoolreis was naar de dierentuin van Antwerpen. Dat was al een hele belevenis.

francky, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 19:00
tagrijn

Ik heb nog nooit een schoolreisje gehjad. We zijn een keer met de onderwijzer een middagje ergens gaan voetballen. Alleen de jongens; de meisjes moesten handwerken.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 21:18
Liesbeth

Ik weet niet meer waar ik naartoe ging. Naar Petten geloof ik,aan zee.De schoolreisjes van de kids waren i.i.g verder dan die van mij, dat weet ik wel.

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 21:25
Peter

Als ouder van twee middelbare scholieren weet ik het precies: De ouders kunnen betalen en de leraren gaan gewoon lekker mee!

Peter, (E-mail ) (URL) - 20-10-’09 22:17
frank103

Naar Berlijn.

frank103, (URL) - 20-10-’09 23:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.